K2 Trainers en milieu-adviseurs

Over ons

K2 Omgevingswettraining is het bedrijf van Kristel Stassen-Flinzner en Kornelis Jorna. Wij hebben allebei ruime ervaring in het werkveld, zowel in het adviseren als in het geven van trainingen.

In 2023 hebben wij besloten om onze krachten te bundelen en K2 Omgevingswettraining op te richten. Ons doel is om bedrijven en overheden meer te leren over de Omgevingswet.

We zijn allebei actief lid van het sectiebestuur Milieurecht en Praktijk van de VVM, netwerk van milieuprofessionals, waar wij elkaar hebben leren kennen. Hieronder lees je meer over wie wij zijn.

Over Kristel

Kristel is afkomstig uit Zuid-Limburg en woont nu in Oud Ade, een klein dorp in het buitengebied tussen Leiden en de Bollenstreek. Na haar studie scheikunde aan de Universiteit van Leiden is zij in 2004 haar werkzame leven begonnen bij Kuiper & Burger, een adviesbureau in het werkveld milieu- en omgevingswetgeving dat zich met name richt op bedrijven en andere aanvragers van vergunningen.

Sinds 2016 is Kristel zelfstandig adviseur vanuit haar eigen eenmanszaak Artos Milieu- en Omgevingsadvies. Ze is actief in de rol van vergunningverlener aan de kant van de overheid, maar werkt ook nog steeds voor bedrijven. Kristel heeft hierdoor zowel jarenlange ervaring met het aanvragen van omgevingsvergunningen voor bedrijven, als met het verlenen van deze vergunningen namens het bevoegd gezag, waarvoor zij al is ingehuurd door verschillende omgevingsdiensten en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Kristel heeft daarmee veel kennis van, en ervaring opgedaan met, bedrijfsvoering en belangen ‘aan beide kanten van de tafel’.

“Kristel heeft zich in het bijzonder onderscheiden door haar kennis op het gebied van de Nederlandse wet- en regelgeving in relatie tot de milieu-adviespraktijk.”

Taco Kuiper, voormalig mede-eigenaar van Kuiper & Burger Advies- en Ingenieursbureau

“Kristel levert kwaliteit. Ze werkt resultaatgericht en is analytisch sterk. Als collega is ze gericht op samenwerking en het delen van kennis.”

Jan Rosch, tot voor kort MT-lid directie Warmte en Ondergrond bij het Ministerie van EZK

Daarnaast heeft Kristel ruime ervaring met het verzorgen van trainingen, zowel als docent bij de Bestuursacademie Nederland als vanuit haar eigen bedrijf. Ze houdt zich bezig met coaching en begeleiding van nieuwe vergunningverleners en geeft trainingen over de Omgevingswet voor medewerkers bij diverse opdrachtgevers aan zowel overheids- als bedrijvenzijde. Ook spreekt ze bij congressen en schrijft en publiceert ze artikelen over de Omgevingswet. Daarnaast is ze bij veel klanten betrokken bij de implementatie van de Omgevingswet.

Over Kornelis

Kornelis is geboren en getogen op het Friese platteland en woont momenteel in het dorp Schalkhaar vlakbij Deventer. Na zijn studie milieukunde aan de Wageningen Universiteit is hij in 2007 gestart als milieuadviseur bij adviesbureau DHV. Kornelis’ advieswerk bevindt zich altijd op het snijvlak van milieu/omgeving en het bedrijfsleven. Vandaar dat hij tijdens zijn periode bij DHV in deeltijd een studie bedrijfskunde aan de Amsterdam Business School heeft afgerond. Kornelis heeft ruim 15 jaar ervaring als milieuadviseur voor bedrijven, opgedaan bij Royal HaskoningDHV, TAUW en sinds 2022 vanuit zijn eigen bedrijf Krea-S – milieuadvies voor bedrijven. Zijn klanten variëren van kleine MKB-bedrijven tot grote industriële bedrijven.

Ik werk sinds 2008 samen met Kornelis. In korte tijd is Kornelis voor mij veranderd van een enthousiaste en leergierige jonge medewerker tot een volwaardige sparringpartner. Op vele facetten van milieu, ruimtelijke ordening en duurzaamheid vult hij mij geweldig aan. In toenemende mate overstijgt hij mijn inhoudelijke kennis.

Gert Olbertijn, Directeur Stabilitas B.V.

“Kornelis kent de dagelijkse praktijk van onze sector heel goed. Zijn kennis op gebied van milieuwetgeving vertaalt hij naar concrete oplossingen voor onze leden. Bijvoorbeeld met een passende milieuvergunning of melding Activiteitenbesluit. Goede, praktische hulp, die altijd snel wordt geleverd. Zodat onze leden zonder zorgen aan de slag kunnen met hun bedrijf.”

Richard Maaskant,
adjunct directeur Koninklijke VHG

Kornelis helpt zijn klanten met het aanvragen van omgeving gerelateerde vergunningen (milieu, bestemmingsplan, water, natuur, etc.) en het voldoen aan de milieuregels uit de Omgevingswet, maar ook op gebied van ruimtelijke ordening en duurzaamheid. Kornelis is al jaren huisadviseur van een aantal MKB-brancheverenigingen, werkt veel voor de grote industriële bedrijven in Nederland en was in 2013 vanuit Royal HaskoningDHV en in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu betrokken bij de evaluatie van de doeltreffendheid en de effecten van het Activiteitenbesluit.

Kornelis is in 2017 begonnen met het opleiden van bedrijven en brancheverenigingen over de Omgevingswet. In 2023 heeft hij in opdracht van Pont de E-training Milieu in de Omgevingswet ontwikkeld. Vanuit het sectiebestuur milieurecht en praktijk van de VVM is Kornelis mede-organisator van de Landelijke Dag van de Omgevingswet.

Een selectie van onze klanten

Omgevingsdienst Zuidoost Brabant
Logo TAUW
Paltrock HSE
Covali Vastgoed
FT Healt, Safety, Environment
Capelle Milieuadvies
Oostkracht10 - Partner in Milieu & Veiligheid
Milieu Collectief
Scroll naar boven